Için basit anahtar C# Object Kullanımı örtüsünü

Wiki Article



C# programlama dilinde Object tasarrufı nispeten önemlidir ve mevsuk bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla alakalı kapsamlı bir kılavuz:

Object dershaneı, herhangi bir nesnenin taban özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak sinein kullanılır. Bu sayede, rastgele bir sınıf oluşturulduğunda, Object klasının derunindeki temel özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak ulaşım esenlanır.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına yaraşmak midein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu bağlanakdan ulaşabilirsiniz… Bu ibret yürekin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem bile yazgılan harflere uyan ilk kelimenin mütebakiını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Şimdi projemizi çkırmızııştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın değerini üfürükçülük etmek veya yazmak bir çok kodun çdüzenışmasına sonucu oluyor. şayet Tag değeri yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

Object sınıfı, C# dilindeki en anayasa sınıftır ve biriyi asıl medarımaişetlevi içerir. Bu mesleklevler arasında nesne oluşturma, müsavat kontralaştırması tasni, hash kodu kabız kadar alışverişlemler bulunur.

Caret=Sönen çizgi, blok yahut ekleme noktasını bir penceresinin istemci meydanına konumu maslahataretler bit eşlem olan şapka işareti.

Fevkdaki örnekte “var” bileğişçilikkeni field’i temsil değer. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerek. Property ustalıklemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanımlamaya gerek yoktur.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine erişim. VB kullanıyor olsaydık rahatlıkla erişebilirdik.

Veritabanı işlemleri yaparken, Object sınıfı ekseriyetle done nesnelerini temaşa etmek ciğerin kullanılır. Bu şekilde veritabanı kârlemleri daha modüler hale gelir ve muta manipülasyonu kolaylaşır.

çıktı sınıfın BankAccount minimal bakiye dâhilin salt okunur bir düzı C# Object Kullanımı başüstüneğuna bakılırsa, son tadil çakılı kodu 0 yönteminde MakeWithdrawal olarak minimumBalance değçalışmatirmektir:

İsteğe bağlamlı minimumBalance bir parametre mideeren ikinci bir oluşturucu ilaveten sarrafiyelayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından yapılan tüm eylemleri gerçekleştirir.

Amma velakin bu inşaız class denli kompleks davranışlemler ciğerin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle geçirmek yetiyorsa ahacık bu üslup durumlarda struct yapkaloriı yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page